Google Mijn Bedrijf - Wat moet je weten als ondernemer? 

5 goede redenen om te starten

Google Mijn Bedrijf is een portal waarin bedrijven hun vindbaarheid in Google en Google Maps kunnen beheren. Denk aan NAWT-gegevens, openingstijden en foto’s.

Staan jouw bedrijfsgegevens in Google Mijn Bedrijf? Doe de gratis check!

 

Check nu je online bedrijfsgegevens

 

1. Meer zichtbaarheid in Google

Je hebt het vast wel een keer gezien toen je zelf informatie over een bedrijf opzocht in Google; het met informatie gevulde vlak aan de rechterkant van de pagina. Dit is het kennisvenster van Google en wordt gevuld o.a met informatie uit Google Mijn Bedrijf.

Knowledge panel Google

2. Gratis Google Posts

Sinds juni 2017 kun je gratis berichten plaatsen in het kennisvenster. Voor bedrijven een makkelijke en goedkope manier om zaken onder de aandacht te brengen. Bij DTG gebruiken we Google Posts op dit moment om de gratis profielcheck uit te lichten. 

 Google Posts

3. Zichtbaarheid in Google Maps

Als je gegevens goed in Google Mijn Bedrijf staan worden ze automatisch in Google Maps weergeven. Google Maps is misschien wel de meest gebruikte navigatieapp van Nederland. Met het Netwerkprofiel van DTG pas je gemakkelijk je bedrijfsgegevens aan in o.a Google Mijn Bedrijf en andere navigatieapps en systemen. Zo komen je klanten altijd op het juiste adres aan!

Google Maps

 

4. Vraag en antwoord

Binnen het kennisvenster kun je ook een vraag stellen. Als bedrijfseigenaar ontvang je notificaties van de vragen die gesteld worden en kan je snel reageren. Let op, notificaties ontvang je niet in het GMB dashboard, alleen op mobiele apparaten met de Google Maps app en waarbij notificaties aan staan. 

Google Mijn Bedrijf Vraag en Antwoord

5. Reviews

Steeds belangrijker, online reviews. Er zijn inmiddels heel wat plaatsen waar online reviews terug zijn te vinden. Uit onderzoek blijkt ook dat 72% van de Nederlandse consumenten online klantenbeoordelingen raadplegen bij het aanschaffen van een product of dienst. Veel van deze reviews worden door Google verzameld en zijn te zien op het kennisvenster. 

Google Reviews

 

Wil je meer over Google Mijn Bedrijf? Vraag dan een gratis demo van het Netwerkprofiel aan. Met het Netwerkprofiel beheer je je online bedrijfsgegevens zoals Google Mijn Bedrijf vanaf een gemakkelijk te gebruiken platform en houd je grip op je bedrijf online. 

 

Check nu je online bedrijfsgegevens