Starten met lokale SEO?

Begin met de basis!

Als ondernemer hoor je vaak dat lokale SEO belangrijk is voor je online vindbaarheid. Vervolgens zorgt goede online vindbaarheid voor meer traffic, wat je hopelijk weer meer klanten bezorgt. Maar waar start je?

Voor lokale SEO kijk je vooral hoe jouw gegevens online vermeld staan op verschillende bedrijfsprofielen zoals Openingstijden.nl, Facebook en Google Mijn Bedrijf.

Wil je weten hoe jouw bedrijf ervoor staat?

Doe de gratis profielcheck

Bedrijfsgegevens – de basis van SEO

De absolute basis van goede lokale SEO is consistente bedrijfsprofielinformatie. Waarom? Omdat Google de plek wil blijven waar mensen gaan zoeken, ook naar locaties in de echte wereld. Google bestaat omdat wij, als gebruikers, erop vertrouwen dat ze de juiste resultaten laten zien. Zodra de informatie die je op Google vindt niet klopt, moet je op zoek naar een andere bron voor informatie. Als dat vaak gebeurt daalt je vertrouwen, iets wat Google natuurlijk wil voorkomen.

De juiste informatie vertellen

Google checkt daarom altijd of de naam, adres, plaats en telefoonnummer (NAWT) informatie van je bedrijf overal hetzelfde is. De zoekmachine scant alle sites waar jouw bedrijfsgegevens voorkomen. Als op verschillende sites tegenstrijdige informatie vermeld wordt, kiest Google er logischerwijs voor om dit niet aan zijn gebruikers te laten zien. Sterker: Google weet niet wát het aan de klant moet laten zien, omdat de zoekmachine niet kan bepalen welke gegevens juist zijn.

 

 Netwerkprofiel Partners

Consistentie is key

Hoe consistenter je informatie hoe beter dus. Denk ook vanuit de gebruiker, als iemand je openingstijden opzoekt wil je natuurlijk niet dat ze voor een dichte deur komt te staan. Hoe kom je erachter hoe je bedrijf overal vermeld staat? Daar heeft DTG de gratis profielcheck voor ontwikkeld.

De gratis Profielcheck

De profielcheck scant in een keer bedrijfsprofielwebsites en laat zien welke informatie waar staat, of het klopt en wat je nog kunt aanpassen. Je kan dit natuurlijk per site zelf aanpassen, maar dat kost je veel tijd en moeite.

Het Netwerkprofiel

Met het Netwerkprofiel krijg je grip op je gegevens en kan je alles in een keer aanpassen vanuit een gemakkelijk te gebruiken dashboard. Hier kun je ook direct je online reviews en social media kanalen managen.

Meest gestelde vragen over

het Netwerkprofiel

 • Hoe wijzig ik mijn Bedrijfsprofiel (op het Netwerk)?
  Als u uw Bedrijfsprofiel (op het Netwerk) wilt wijzigen, kunt u dat doen via de MijnDTG-omgeving. Zodra u bent ingelogd, klikt u bij de basisvermelding op de button 'Direct aanpassen'. Van daaruit gaat u direct naar de omgeving waar u het Bedrijfsprofiel (op het Netwerk) kunt wijzigen. Zodra u de informatie in uw Bedrijfsprofiel hebt gewijzigd en gepubliceerd, plaatsen we deze informatie ook door op de andere sites in het Netwerk. Zo staat u weer met de juiste gegevens online, overal waar klanten naar u zoeken!
 • Wat is het Bedrijfsprofiel op het Netwerk?

  Met het Bedrijfsprofiel op het Netwerk heeft u een aantal interessante mogelijkheden die uw online vindbaarheid verbeteren.

  Ten eerste plaatsen we uw bedrijfsgegevens vanuit een centrale plaats op een consistente manier op meer dan 30 belangrijke websites . Hiermee verbetert u de online vindbaarheid van uw bedrijf. Wilt u hier meer over weten? Lees dan deze blog.

  Daarnaast krijgt u inzicht op de online reviews die achtergelaten zijn over uw bedrijf en kunt u reageren op de reviews van Google en Facebook.

  Tot slot kunt u ook nog leuke acties of nieuwtjes delen op de belangrijkste social media kanalen. Zo heeft u de volledige controle over hoe uw bedrijf online gepresenteerd wordt, terwijl u tegelijkertijd uw online vindbaarheid verbetert.

 • Uit welke informatie bestaat een goed Bedrijfsprofiel (op het Netwerk)?
  Een goed Bedrijfsprofiel bestaat uit minimaal uw bedrijfsnaam,  adres, telefoonnummer, website-url en e-mailadres. Wilt u beter scoren in de zoekresultaten? Zorg dan dat u het Bedrijfsprofiel zo compleet mogelijk invult. Dit doet u door het toevoegen van onder andere een goede bedrijfsomschrijving, mooie foto's, uw openingstijden en trefwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf. Een compleet Bedrijfsprofiel (op het Netwerk) heeft een positieve impact op de vindbaarheid van uw bedrijf en zorgt ervoor dat potentiële klanten sneller voor u kiezen.
 • Bij een site uit het Netwerk staat dat deze niet 'Live' of 'Verstuurd' is. Hoe kan ik dat verhelpen?
  Om optimaal gebruik te maken van het Bedrijfsprofiel op het Netwerk, is het belangrijk om alle sites 'Live' of 'Verstuurd' te krijgen. Als dit niet het geval is, neem dan contact met ons op. We kunnen dan samen met u een gesprek inplannen met één van onze specialisten, zodat we het product volledig opzetten en uw online vindbaarheid nog verder verbeteren.

Probeer het Netwerkprofiel nu 2 maanden gratis!

Vul je gegevens in zodat we je verder kunnen helpen

 • Vergeet je aanhef niet te selecteren. Niets zo vervelend om op een verkeerde manier te worden aangesproken, toch?
 • Je hebt nog geen achternaam ingevuld.
 • Je hebt nog geen bedrijfsnaam ingevuld.
 • Oeps, de invoer van je telefoonnummer gaat mis. Wil je het nog een keer proberen? De cijfers mogen direct achter elkaar. Spaties zijn niet nodig.
 • Je e-mailadres geeft een foutmelding. Het kan zijn dat je het @-teken gemist hebt. Vergeet ook de .nl of .com niet.

Nieuwsbrief