3 tips om in december het maximale uit AdWords te halen

Feestdagen bieden mogelijkheden voor succesvolle SEA-campagne

Datum
03 december 2018

December is de ideale maand voor ondernemers, omdat het de cadeaumaand bij uitstek is. En wist u dat ruim 80% van het winkelend publiek online inspiratie opdoet voor presentjes voor de feestdagen? Als u uw SEA-campagne daarop afstelt, vergroot u de kans op een succesvol einde van 2018.

1. Goed, maar niet goedkoop

Kerst is niet het moment voor goedkope cadeaus, blijkt jaar in jaar uit. De focus van klanten ligt in deze periode juist op kwaliteit, persoonlijkheid en originaliteit. Dat uit zich in hun zoekwoorden. Verwerk deze en verwante woorden daarom in uw SEA-campagne.

 

2. Remarketing

Uw potentiële klant is zich al aan het oriënteren op cadeautjes voor de feestdagen. In uw webshop wordt het één en ander aangeklikt en op het wensenlijstje gezet – zonder tot koop over te gaan. Om te zorgen dat zij een paar weken laten wél kopen, zet u remarketing in. Plaats gerichte advertenties op andere sites waar uw bezoekers ook komen om ze terug te roepen naar uw website. Maak overzichten van mensen die te vroeg het betaalproces verlieten en doe hen een speciale aanbieding.

 

3. Bod en budget

U bent niet de enige die rond december zijn of haar campagne aanpast of opvoert. Realiseer daarom dat de CPC (kostprijs per klik) een stuk hoger kan zijn dan u gewend bent. Hierdoor bent u sneller door uw maandbudget heen. Zonde, als u halverwege de feestmaand al niet meer getoond wordt. Met de gratis SEA-check kan DTG u adviseren over de beste SEA-strategie gedurende de feestdagen. Onze specialist kijkt of u nog op kosten kunt besparen en hoe u zich onderscheidt van de concurrentie. Zo geeft u uw omzet in de laatste maand van 2018 nog een boost.

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

Ruimere openingstijden voor het winkelend publiek of juist aangepaste tijden om langer bij uw gezin te zijn? Met het Bedrijfsprofiel past u uw openingstijden gemakkelijk aan en zorgt u dat uw klanten op de hoogte zijn.

Geplaats in:
  • Online Adverteren