Complete online marketing voor Schoonmaakbedrijf Prima

"Wij kunnen niet meer zonder DTG!"

Schoonmaakbedrijf Prima werkt samen met DTG aan hun online marketing
Bedrijf
Schoonmaakbedrijf Prima
Doel
Meer aanvragen voor nieuwe opdrachten
Oplossing
Online marketing
Resultaat
Online beter zichtbaar, online beter vindbaar en meer aanvragen van klanten

Schoonmaakbedrijf Prima uit Leiden werkt sinds maart 2017 als partner samen met DTG aan hun online marketing. In eerste instantie werd een SEA-campagne op poten gezet. De uitkomsten daarvan bevielen zo goed dat Prima inmiddels alle online marketingdiensten van DTG afneemt. Wederom met succes.

Bedrijfsleider John Werk van Schoonmaakbedrijf Prima vertelt meer over de intensieve samenwerking met DTG: "We hebben DTG in het verleden onze website laten maken en alles wat daar bij hoort. Met als doel meer conversie te krijgen. We stonden ook al een tijdje online op detelefoongids van DTG."

Succesvol met SEA

Om echt meters te kunnen maken met online marketing is Prima aan de slag gegaan met Search Engine Advertising (SEA). Het adverteren bij zoekmachines had meteen resultaat. Werk: "We begonnen met een bescheiden budget van 750 euro, voor een periode van 3 maanden. In de eerste week begon het al te lopen. Er kwamen telefoontjes en aanvragen via e-mail binnen met verzoeken voor offertes voor opdrachten. Dat leverde nieuwe contracten en werk op. Onze investering in adverteren bij zoekmachines hadden we daardoor snel terugverdiend."

Het succes gaf Prima genoeg vertrouwen om de SEA-campagne met 6 maanden te verlengen. "We moeten op dat gebied in beweging blijven," verklaart Werk. "DTG haalt er online voor ons uit wat er uit te halen valt, dankzij het optimaliseren van onze advertenties voor zoekmachines."

Lokaal beter vindbaar

DTG geeft Werk ook advies en hulp bij het optimaliseren van haar webteksten. Zo kunnen consumenten en mogelijk nieuwe klanten Prima beter vinden met zoekmachines. Werk: "Ik heb net nog wat huiswerk gekregen. Nu werk ik aan een artikel over de schoonmaak voor op onze website. Daar moeten relevante zoekwoorden op de juiste manier in voor komen, zodat Google die tekst kan indexeren. We willen daarmee vooral lokaal hoog scoren in de zoekresultaten. Dus in Leiden en aangrenzende gemeentes. DTG helpt ons dat te realiseren."

Nieuwe klanten door online reviews

Naast SEO en SEA werken Prima en DTG hard aan het verzamelen van ervaringen van bestaande klanten. Die ervaringen krijgen een plaatsje op de website van Prima om nieuwe klanten over de streep trekken. "We nodigen vooral onze particuliere klanten uit om iets te schrijven over onze dienstverlening. Zo laten we op onze website en in de resultaten bij zoekmachines zien dat we een dynamisch bedrijf zijn. Een bedrijf dat met échte verhalen de positieve ervaringen van haar klanten deelt", aldus Werk.

Beter beeldmateriaal voor een betere uitstraling

Naast online reviews van klanten is er nóg een aspect van de website dat direct zichtbaar een nieuwe impuls geeft aan de business van Prima. Werk: "We gaan op advies van DTG zorgen voor nieuwe foto's op onze website. Dat beeldmateriaal wordt geschoten op locatie bij onze klanten. De website ziet er hierdoor een stuk gelikter uit."

Partner voor maatwerk

Werk ervaart de samenwerking met DTG als bijzonder positief. En dat is niet zonder reden. "Zonder DTG zouden we niet weten wat te doen qua online marketing. DTG stelt zich op als onze partner en levert als online marketingspecialist bovendien maatwerk. Onze site heeft vooral een informerend karakter. Dat is een ander soort online marketing dan bijvoorbeeld voor een webwinkel."

Direct contact met experts

Werk roemt de combinatie van expertise en het eenvoudige, directe contact met DTG. "Geen ingewikkelde keuzemenu's. We hebben rechtstreekse telefoonnummers van onze contactpersonen bij DTG. Als ik iets zelf niet kan door gebrek aan kennis of tijd, dan regelt DTG het voor mij. Dat ik uitgenodigd werd voor een online marketingworkshop vond ik ook top. Daar werd echt goed uitgelegd hoe online adverteren werkt. DTG biedt gewoon hulp waar ik eigenlijk niet meer zonder kan."

 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
Geplaatst in:
 • Website en Webshops
 • Online Vindbaarheid
 • Online Adverteren