Complete online marketing voor Schoonmaakbedrijf Prima

"Wij kunnen niet meer zonder DTG!"

Schoonmaakbedrijf Prima werkt samen met DTG aan hun online marketing
Bedrijf
Schoonmaakbedrijf Prima
Doel
Meer aanvragen voor nieuwe opdrachten
Oplossing
Online marketing
Resultaat
Online beter zichtbaar, online beter vindbaar en meer aanvragen van klanten

Schoonmaakbedrijf Prima uit Leiden werkt sinds maart 2017 als partner samen met DTG betreft hun online marketing. In eerste instantie werd een SEA-campagne op poten gezet. De resultaten daarvan waren zo goed dat Prima inmiddels alle diensten van DTG op het gebied van online marketing afneemt. En wederom met succes.

Bedrijfsleider John Werk van Schoonmaakbedrijf Prima vertelt meer over de intensieve samenwerking met DTG: "We hebben DTG in het verleden onze website laten maken en alles wat daar bijhoort. Met als doel om zo meer conversie te realiseren. We stonden ook al geruime tijd in De Telefoongids online van DTG".

Succesvol met SEA

Om echt meters te kunnen maken met online marketing is Prima zoals gezegd aan de slag gegaan met Search Engine Advertising (SEA). Het adverteren bij zoekmachines had meteen resultaat. John: "We begonnen met een bescheiden budget van 750 euro, voor een periode van drie maanden. Al in de eerste week daarna begon het te lopen en kwamen er telefoontjes en aanvragen via email binnen met verzoeken voor offertes voor nieuwe opdrachten. Dat leverde echt nieuwe contracten en werk op. Die investering hadden we dus zo meer dan terugverdiend".

Het directe succes gaf Prima ook genoeg vertrouwen om de SEA-campagne met zes maanden te verlengen. "We moeten op dat gebied in beweging blijven" zegt John. "DTG haalt er voor ons wat dat betreft ook alles uit wat er uit te halen valt, met de perfecte optimalisatie van onze advertenties voor zoekmachines."

Lokaal beter vindbaar

DTG geeft het bedrijf ook advies en hulp bij het optimaliseren van haar webteksten, zodat deze door consumenten en mogelijk nieuwe klanten beter gevonden worden bij zoekmachines. John: "Ik heb net nog wat huiswerk gekregen. Zo ben ik bezig met een artikel over de schoonmaak voor onze website. Daar moeten waar voor ons relevante zoekwoorden op de juiste manier in voorkomen, zodat Google die tekst zo goed mogelijk kan indexeren. We hopen daarmee vooral ook lokaal, dus in de aangrenzende gemeentes van Leiden, hoog te scoren in de zoekresultaten. DTG doet er alles aan om dat voor ons te realiseren".

Nieuwe klanten door online reviews

Naast SEO en SEA wordt er momenteel door Prima en DTG ook hard gewerkt aan het verzamelen van ervaringen van bestaande klanten. Die ervaringen moeten uiteindelijk ook een plaatsje krijgen op de website van Prima en zo nieuwe klanten over de streep trekken. "We nodigen vooral onze particuliere klanten uit om een stukje te schrijven over onze dienstverlening. Zo kunnen we op onze website en in de resultaten bij zoekmachines laten zien dat we een dynamisch bedrijf zijn, dat met échte verhalen de positieve ervaringen van haar klanten deelt", aldus John.

Beter beeldmateriaal voor een betere uitstraling

Naast online reviews van klanten is er nóg een aspect van de website dat direct zichtbaar een nieuwe impuls moet geven aan de business van Prima. John: "We gaan binnenkort op advies van DTG zorgen voor nieuwe foto's voor op onze website. Dat beeldmateriaal wordt geschoten op locatie bij onze klanten. Die komt er zo een stuk gelikter uit te zien".

Partner voor maatwerk

John ervaart de samenwerking met DTG als bijzonder positief. En dat is niet zonder reden. "Zonder hen zouden we qua online marketing echt weer in een gat vallen. DTG stelt zich echt op als partner en levert als online marketing specialist bovendien maatwerk. Want voor een webwinkel werkt online marketing weer heel anders dan voor onze website, die vooral een informerend karakter heeft".

Direct contact met experts

John noemt de combinatie van expertise en het directe contact met DTG als een groot pluspunt. "Bij DTG geen ingewikkelde keuzemenu's. We hebben rechtstreekse nummers van onze contactpersonen. Dus moet er iets gedaan worden dat ik niet zelf kan doen of waar ik geen tijd voor heb, dan is dat zo geregeld. Dat ik uitgenodigd werd voor een online marketing workshop vond ik ook top. Daar werd echt goed uitgelegd hoe online adverteren werkt. DTG biedt gewoon hulp waar je eigenlijk niet meer zonder kunt."

 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
Geplaatst in:
 • Website en Webshops
 • Online Vindbaarheid
 • Online Adverteren