In 5 jaar 1500 klantbeoordelingen voor Ramenfabriek op ’t Hoog

“We leren nog steeds van onze klanten”

Bedrijf
Ramenfabriek op ‘t Hoog
Doel
Klantervaringen transparant maken
Oplossing
Klantbeoordelingen
Resultaat
In 5 jaar 1500 beoordelingen op Klantenvertellen.nl

Voor Ramenfabriek op ’t Hoog is de feedback van klanten al sinds de start in 1986 belangrijk. Zo verbetert het bedrijf constant zijn producten en service. Maar in 30 jaar verandert er logischerwijs veel. Niet alleen het productaanbod is uitgebreider. Ook zijn er meer vestingen en het aantal klanten is flink toegenomen.

Om te zorgen dat de klant nog altijd met dezelfde service geholpen wordt en vakwerk ook vakwerk blijft, is overzicht nodig in klantbeoordelingen. Daarom is de kozijnleverancier een succesvolle samenwerking aangegaan met Klantenvertellen.nl.

Vragenlijst in de brievenbus

Noël op ’t Hoog is de derde generatie van de familie Op ’t Hoog die betrokken is bij de Ramenfabriek. Als verantwoordelijke voor de marketing liet hij de website verbouwen zodat Klantenvertellen beter in de site paste. “Vroeger stuurden we vragenlijsten naar klanten. Hoe vonden ze de service van de Ramenfabriek? Was het contact met de monteur goed? Dat was vooral belangrijk voor onszelf. We zien dat mensen meer waarde hechten aan de mening van anderen.”

Gat in de markt
“Reviews tellen steeds zwaarder wanneer mensen een nieuw product willen aanschaffen of op zoek zijn naar een specifieke dienst.” Die specifieke dienst van Ramenfabriek op ’t Hoog was 30 jaar geleden een gat in de markt. De grootvader van Op 't Hoog hoorde voor het eerst over kunststof kozijnen in plaats van houten. De aannemer stuurde zijn zoon op pad om het nieuwe fenomeen te onderzoeken. In Nederland was het product niet verkrijgbaar en import vanuit Duitsland was prijzig. 

Meer dan ramen en kozijnen
De vraag naar kozijnen groeide. Besloten werd om machines aan te schaffen en zelf kunststof kozijnen te produceren en leveren. Inmiddels zijn er 6 vestigingen en verkoopt de Ramenfabriek naast kozijnen ook deuren, dakkapellen, schuifpuien, serres en veranda’s. Het afzetgebied beslaat inmiddels heel Nederland. Klantbeoordelingen komen uit alle uithoeken. Van Krommenie en Purmerend tot Egmond aan Zee en Eindhoven.

Transparantie
De Ramenfabriek vindt het belangrijk dat klanten tevreden zijn over hun diensten, maar beseft dat er ook altijd verbeterpunten zullen zijn. Het is de missie van het bedrijf om ervaringen transparant te maken voor potentiële klanten. Op 't Hoog: “We versturen de online enquêtes en laten de meningen van onze klanten duidelijk en open zien op de website.” 

Best beoordeelde kozijnleverancier
De communicatie tussen Klantenvertellen en het bedrijf verloopt goed. Op 't Hoog krijgt automatisch bericht van alle beoordelingen die binnenkomen. En als er een keer iets niet werkt of onduidelijk is, is er snel contact met Review Advisor Sjors van de Zanden. Zo kan er geschakeld worden daar waar nodig en kan Op 't Hoog de online vragenlijst verbeteren. In de 5 jaar dat de Ramenfabriek en Klantenvertellen samenwerken, is er veel bereikt. De online mond-tot-mondreclame werkt als een trein. 99% van de klanten beveelt het bedrijf aan. Klanten beoordelen onder andere het verkooptraject, de kwaliteit van de kozijnen, het nakomen van levertijd en (de kennis en informatie van) het personeel.

Altijd ruimte voor verbetering

De teller staat op bijna 1500 beoordelingen. Gemiddeld scoort de Ramenfabriek een 8,5. Daarmee is het bedrijf al 5 jaar op rij de best beoordeelde kozijnleverancier in Nederland. Iets om trots op te zijn. Op 't Hoog: “Onze klanten zijn inderdaad over het algemeen heel positief. Bij klachten of vragen nemen we contact op met de klant. We leren nog steeds van iedere beoordeling. Mensen geven in formulieren toch veel meer prijs dan in een gesprek.”

 

 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
Geplaatst in:
 • Online Klantinteractie