DEEN Supermarkten heeft ook online de touwtjes in handen

“Met 79 filialen is het belangrijk om er grip op te houden”

Bedrijf
DEEN Supermarkten
Doel
Grip krijgen op alle locatie-informatie online
Oplossing
Multi-location marketing
Resultaat
Informatie over de verschillende winkels consistent en goed vindbaar online

Met bijna 80 vestigingen in Noord-Nederland werd het voor supermarktketen DEEN steeds lastiger om ook online onderscheid te maken tussen de filialen. ‘Voorheen pasten we de openingstijden voor ieder filiaal handmatig aan,’ aldus Leonie, online marketeer bij DEEN Supermarkten. ‘Met name rond de feestdagen was dat een enorme klus. Het laatste wat je wil is dat klanten voor een dichte deur staan.’ Ze besloot DTG in te schakelen.

Van kruidenierswinkel tot supermarktconcern
Een kruidenierswinkel in Hoorn en de handelsgeest van een VOC-stad. Het bleek een gouden combinatie voor de familie Deen, die in 1933 haar eerste supermarkt opende in Hoorn. Het familiebedrijf groeide snel en nieuwe vestigingen werden geopend. Nu, ruim 80 jaar later, vind je DEEN op 79 locaties in Noord-Holland, Flevoland en Gelderland. Maar hoe zorg je ervoor dat de informatie voor iedere vestiging ook in Google klopt? Met de afwijkende openingstijden rond Kerstmis en oudejaarsdag bleek weer hoe bewerkelijk het is om dit voor ieder filiaal handmatig aan te passen. Er moest een oplossing komen.

Waarom kiezen voor DTG?
‘We hadden al eens wat met een andere partij geprobeerd,’ vertelt Leonie. ‘Die konden ons maar met 3 vermeldingen in Google helpen. Lang niet zo uitgebreid als hoe het nu door DTG voor ons geregeld is.’ Leonie was direct enthousiast over de oplossing die DTG’er Bas aandroeg: ‘Het was de oplossing waar we al zo lang op wachtten.’ De Locatiemanager was dus niet de enige reden om voor DTG te kiezen. Ook de online vindbaarheid van DEEN kon op deze manier worden vergroot. Voldoende redenen voor de directie van DEEN om groen licht te geven voor het project.

Stap voor stap
Hoewel het begrip ‘Locatiemanager’ lang niet bij iedereen bekend was, zagen de collega’s van Leonie al snel de meerwaarde ervan in. Inmiddels is de lancering in volle gang. Leonie: ‘Laatst kwam er een collega naar mij toe. Dolblij, want als ze nu “DEEN Hoorn” in Google intypte, dan vond ze direct het juiste filiaal en de bijbehorende openingstijden.’ Dat klopt, want direct na de ‘go’ van de directie werd het project opgestart. Samen met accountmanager Steven zijn de belangrijkste stappen al genomen. En niet onbelangrijk: er is geen enkele vraag onbeantwoord gebleven.

In voor- en tegenspoed
‘Nu we midden in het traject van de livegang zitten, hebben we veel contact met Steven,’ vertelt Leonie. ‘In het begin hadden we nog veel vragen, maar Steven staat altijd klaar om onze vragen te beantwoorden. Een belletje is genoeg.’ Leonie is erg betrokken bij het proces. ‘Laatst belde ik Steven met de volgende vraag: “Ons filiaal in Dronten ligt volgens de kaart in Stadskanaal. Weet jij hoe dit komt?” Steven dook er direct in. Hij ontdekte dat de vermelding in de Locatiemanager klopte. Maar bij het invullen van de data op het kaartje ging iets mis. Bleek dat de straatnaam en het huisnummer van de vestiging in Dronten ook bestaan in Stadskanaal! De pointer stond daarom verkeerd op de kaart.’ Het geeft maar aan hoe betrokken beide partijen zijn om te zorgen dat het echt een succes wordt.

Social media optimaal benutten
DEEN heeft de Locatiemanager van DTG ook ingeschakeld voor de social mediakanalen. Nu heeft iedere locatie een eigen Facebookpagina. Deze zijn allemaal gekoppeld aan de Locatiemanager, zodat ze gemakkelijk te ‘managen’ zijn. De social media van DEEN hebben nu allemaal dezelfde, professionele uitstraling. Tegelijkertijd kan ieder filiaal inspelen op lokale ontwikkelingen. Zo win je in de vestiging in Zaandam een tas vol lekkernijen en biedt DEEN Castricum een krat bier tegen een speciale ‘kermisprijs’. Want ongeacht de grootte van je keten, als supermarkt vervul je ook een buurtfunctie.   
 

 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
 • Naam
  Functie
Geplaatst in:
 • Online Vindbaarheid