Een Google Analytics account aanmaken

How to over Google Analytics

Datum
17 juni 2017

Stap voor stap naar uw eigen Google Analytics account. Verzamel statistieken over uw websitebezoekers en ga gericht te werk.

Met Google Analytics verzamelt u statistieken van uw website die u gemakkelijk kunt inzien. Vragen als hoeveel conversie levert mijn site op, waar komen mijn bezoekers vandaan en welke pagina’s zijn favoriet, worden beantwoord. De analyses laten zien hoe u uw website kunt optimaliseren voor de gebruiker.

Gebruik de data die je verzamelt met Google Analytics voor de optimalisatie van je website

Stap 1: Log in met uw Gmail-account
Ga naar www.google.com/analytics en klik op ‘Een account maken’. Zodra u op ‘Een account maken’ heeft geklikt, logt u in met uw Gmail-account.

 

Stap 2: Meld uw website aan
Rechts op uw scherm ziet u de knop ‘Aanmelden’. Klik op deze knop om uw website direct aan te melden voor Google Analytics. In deze HowTo gaan we er vanuit dat u uw eigen website wilt bijhouden. Kies voor ‘Website’.

 

Stap 3: Vul uw websitegegevens in
Vul uw accountnaam in (de naam van uw bedrijf) en geef alle websitegegevens en bedrijfsgegevens op die gevraagd worden. Bepaal vervolgens in welke mate uw gegevens deelt en geef aan met wie u dit wilt delen.

 

Stap 4: Installeer uw tracking-ID op uw website
Na het invullen van alle gegevens krijgt u een tracking-ID. Deze code vormt uw account-ID. Google Analytics gebruikt dit nummer om de resultaten van uw website te kunnen meten (‘tracken’). Kopieer en plak deze code in de html-code van elke pagina die u wilt bijhouden. De code plakt u vóór de laatste code in de html.

Doe dit zelf via het programma waarin u uw website beheert. Of mail de tracking code naar de beheerder van uw website.

Download how to

Geplaatst in:
  • Website en Webshops