Een Google Analytics account aanmaken

How to over Google Analytics

Datum
29 augustus 2014

Met Google Analytics verzamel je alle statistieken over de bezoekers op je website. Wij bieden je een stap voor stap handleiding om aan de slag te gaan.

Met Google Analytics verzamel je statistieken van jr website die je gemakkelijk kunt inzien. Vragen als hoeveel conversie levert je site op, waar komen je bezoekers vandaan en welke pagina’s zijn favoriet, worden beantwoord. De analyses laten je zien hoe je jouw website kunt optimaliseren voor de gebruiker.

Gebruik de data die je verzamelt met Google Analytics voor de optimalisatie van je website

Stap 1: Log in met uw Gmail account
Ga naar www.google.com/analytics en klik op ‘Een account maken’. Zodra u op ‘Een account maken’ heeft geklikt, log je in met je Gmail account.

 

Stap 2: Meld je website aan
Rechts op uw scherm zie je de knop ‘Aanmelden’. Klik op deze knop om je website direct aan te melden voor Google Analytics. In deze HowTo gaan we er vanuit dat u uw eigen website wilt bijhouden. Kies voor ‘Website’.

 

Stap 3: Vul je websitegegevens in
Vul je accountnaam in (de naam van je bedrijf) en geef alle websitegegevens en bedrijfsgegevens door de gevraagd worden. Bepaal vervolgens in welke make je gegevens deelt en geef aan met wie je dit wilt delen.

 

Stap 4: Instaleer je tracking-ID op je website
Na het invullen van alle gegevens krijg je een tracking-ID. Deze code vormt je account-ID. Google Analytics gebruikt dit nummer om de resultaten van je website te kunnen meten (‘tracken’). Kopieer en plak deze code in de htmlcode van elke pagina die je wilt bijhouden. De code plak je vóór de laatste code in de html.

Doe dit zelf via het programma waarin je jouw website beheert. Of mail de tracking code naar de beheerder van je website.

Download how to

Geplaatst in:
  • Website en Webshops