DTG & MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Aandacht voor het milieu
De bedrijfsactiviteiten van DTG hebben een directe en een indirecte impact op de samenleving en op het milieu. Daarvan zijn we ons bewust. Bij alle zakelijke beslissingen nemen we daarom verantwoordelijkheid voor de invloed die onze werkzaamheden hebben op aandeelhouders, werknemers, leveranciers, klanten, bedrijven, organisaties en de Nederlandse bevolking. Onze papieren gidsen veroorzaken de grootste impact op het milieu. We nemen verschillende maatregelen om dit tot een minimum te beperken.

Leveranciers
Wij werken uitsluitend met betrouwbare (papier)leveranciers en drukkers, die staan voor kwaliteit en milieuvriendelijkheid bij de fabricage van papier. Onze papierleveranciers en drukkers voldoen aan het FSC®-keurmerk, het PEFC-keurmerk, de EU Flower norm en de ISO-normen 9001 en 14001.

Materialen en productie
Wij gebruiken een zeer lichte papiersoort (36 grams) om ons totale papierverbruik zoveel mogelijk te beperken. Dit papier bestaat voor minimaal 50% uit gerecyclede papiervezels, het overgebleven deel bestaat uit resthout uit de meubel- en houtindustrie. Voor de productie van onze gidsen zijn dus niet speciaal bomen gekapt. De bomen die gekapt worden voor de meubel- en houtindustrie komen uit een verantwoord beheerd bos (PEFC-gecertificeerd).

De leverancier plant voor elke gekapte boom, minimaal één boom terug. Voor het bleken van het papier worden uitsluitend chloorvrije producten gebruikt. Daarnaast gebruiken we een speciaal ontwikkeld lettertype om zoveel mogelijk informatie op een regel te plaatsen. Zo streven we ernaar om het aantal pagina’s per gids te minimaliseren zonder dat dit ten koste gaat van de leesbaarheid. De warmte en energie die vrijkomt tijdens de productie van het papier worden opvangen en hergebruikt, bijvoorbeeld voor het verwarmen van huizen.

Distributie
De drukker van de papieren Telefoongids & Gouden Gids bevindt zich in Engeland. Wij hebben een transporteur gekozen die al reed op Engeland en waarvan de vrachtwagens voorheen leeg teruggingen naar Nederland. Daarnaast verstrekken we educatie aan onze verspreiders om de ritten naar depots te minimaliseren. En we stimuleren onze gebruikers de papieren gidsen na gebruik op een verantwoorde wijze weg te gooien. Tot slot wordt restafval tijdens distributiecampagnes gescheiden ingezameld ten behoeve van hergebruik van plastic, papier en karton. Ons volledige distributiebeleid leest u hier.

Meer weten? Neem contact op met Carlijne van der Tuijn via 06 12 14 91 99