DTG realiseert koppeling met Google Mijn Bedrijf

Amsterdam, 18 april 2016 – DTG heeft succesvol de koppeling met Google Mijn Bedrijf gerealiseerd zodat haar klanten beter gevonden kunnen worden in Google. Het online marketing services bedrijf wil haar klanten ontzorgen op het gebied van online marketing en is er trots op als eerste in Nederland deze koppeling te kunnen aanbieden.

De koppeling zorgt ervoor dat de juiste bedrijfsgegevens altijd automatisch direct en goed vermeld staan op het Google Mijn Bedrijf-profiel. Vanuit Google Mijn Bedrijf worden de bedrijfsgegevens verder doorgezet naar de diverse andere Google platformen. Essentieel voor een ondernemer om online lokaal goed gevonden te worden.

Juiste vermelding

Eind vorig jaar maakte Google bekend een API (Application Programming Interface) aan te bieden om een directe, real-time koppeling te leggen met Google Mijn Bedrijf. Deze interface is echter redelijk complex en vereist specialistische en technische kennis. DTG-partner Yext, in de Verenigde Staten actief als online partner in lokale vindbaarheid voor ondernemers, heeft deze integratie de afgelopen maanden voltooid waardoor DTG dit vanaf nu kan aanbieden in Nederland. Door een juiste vermelding in Google Mijn Bedrijf staan de juiste bedrijfsgegevens daarna ook goed vermeld in Google Zoeken (de reguliere zoekmachine), Google Maps en Google+. Het gaat daarbij om complete en actuele informatie zoals Naam, Adres, Telefoonnummer, Openingstijden, Website, Rubrieken, Foto’s, het Google+ profiel en een coverfoto.

Google is continu bezig met het verder ontwikkelen van Google Mijn Bedrijf. Voor ondernemers is het zaak hier optimaal gebruik van te maken; een juiste vermelding op Google is essentieel om online lokaal goed te worden gevonden. Bij lokale zoekopdrachten naar een bedrijf of naar een rubriek worden de gegevens uit Google Mijn Bedrijf namelijk prominent weergegeven in de zoekresultaten. Door de juiste informatie door te geven aan Google Mijn Bedrijf vergroot een ondernemer dus aanzienlijk zijn kansen om gevonden te worden.

Real-time
Klanten van DTG met een Netwerkprofiel worden de komende periode voorzien van deze koppeling zodat de gegevens real-time worden gecomplementeerd en onderhouden. Voor nieuwe klanten die een Netwerkprofiel aanschaffen, zal DTG deze koppeling als onderdeel van de setup-service direct opzetten.

Meer weten over Google Mijn Bedrijf en de meest recente updates? DTG online expert Wouter Koene blogt hier regelmatig over.