Disclaimer & Privacy- en Cookiestatement DTG B.V.

Deze disclaimer en statement (hierna: "Statement") is van toepassing op (het gebruik van) alle externe uitingen van DTG B.V. (“DTG”), waaronder de uitingen via de door DTG geëxploiteerde websites hierna gezamenlijk of afzonderlijk aangeduid als de “Website”), de door DTG verstuurde elektronische nieuwsbrieven en mailings (hierna aangeduid als de “Nieuwsbrief”); en kennisartikelen  die via onze website gedownload kunnen worden (hierna aangeduid als “kennisartikelen”), en hierna gezamenlijk te noemen: de “DTG Uitingen”.

Disclaimer

Via de DTG Uitingen wordt algemene informatie verstrekt over DTG en haar producten. De betreffende informatie wordt door ons met zorg samengesteld, en wordt regelmatig gecontroleerd op juistheid en volledigheid. Ondanks deze zorg kan het voorkomen dat de informatie onvolledig of onjuist is. DTG kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de getoonde gegevens. Verwijzingen via de DTG Uitingen naar sites en andere externe bronnen die niet door ons worden onderhouden zijn louter ter informatie voor de bezoeker opgenomen. Hoewel DTG uiterst selectief is ten aanzien van de externe bronnen waarnaar verwezen wordt, kunnen wij niet instaan voor de inhoud en het functioneren daarvan, noch voor de kwaliteit van eventuele producten en/of diensten die daarop worden aangeboden. DTG aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het niet goed functioneren van de website en voor eventuele schade en of consequenties door het ontstaan van het direct of indirect gebruik van deze website. Het is niet toegestaan om tekst of beeldmateriaal van deze website te gebruiken zonder voorafgaande toestemming van DTG. 

Aanvullende voorwaarden

Er zijn aanvullende voorwaarden voor de volgende producten en diensten:

PRIVACY STATEMENT

Inhoud

Algemeen

DTG Uitingen zijn eigendom van en worden beheerd door DTG. Wij hechten waarde aan uw recht op privacy en wij dragen er zorg voor dat uw persoonsgegevens vertrouwelijk en in overeenstemming met de geldende wetgeving op het gebied van gegevensbescherming, en specifiek de Algemene Verordening Gegevensbescherming, worden behandeld. 

Hieronder leggen wij uit hoe we uw persoonsgegevens verzamelen hoe en voor welke doeleinden we uw persoonsgegevens kunnen verwerken en aan wie uw persoonsgegevens doorgegeven kunnen worden. Verder bevat dit statement belangrijke informatie over uw rechten met betrekking tot de verwerking van uw persoonsgegevens. Wij raden u daarom aan om dit Statement zorgvuldig door te lezen. 

Persoonsgegevens

In het kader van onze diensten verzamelen wij persoonsgegevens van onze klanten, bezoekers van onze websites, abonnees, ontvangers van onze nieuwsbrieven, deelnemers aan evenementen, personen die telefonisch contact met ons opnemen, auteurs van onze kennisartikelen, personen genoemd in klantcases en eventueel op onze websites. 

Als persoonsgegevens gelden gegevens die kunnen worden gebruikt om de identiteit van een natuurlijk persoon te achterhalen. 

Verwerking van persoonsgegevens

Wij kunnen op verschillende manieren informatie over u verzamelen:

DTG maakt daarbij onderscheid tussen (1) persoonsgegevens die u actief aan ons verstrekt en (2) en persoonsgegevens die om – o.m. technische redenen – automatisch aan ons worden doorgegeven. 

Onder persoonsgegevens die u actief aan ons verstrekt zijn o.m. begrepen naam, contactgegevens, en andere gegevens die u aan ons heeft verstrekt. Bijvoorbeeld wanneer u zich aanmeldt voor een nieuwsbrief, wanneer u een formulier invult op onze website of telefonisch contact met ons opneemt.

Daarnaast geldt dat bij het bezoeken van onze Website automatisch enkele (technische) gegevens door uw apparatuur aan onze computers worden verstrekt zoals het door u gebruikte IP-adres, het besturingssysteem, de gebruikte internetbrowser en in sommige gevallen de laatste internetpagina die u heeft bezocht. Ook kunnen wij gegevens over u verzamelen afkomstig van derden partijen, bijvoorbeeld van bedrijven waarmee wij samenwerken, door openbare bronnen / openbare registers te raadplegen, door eigen onderzoek en, door contact op te nemen met bedrijven, op andere wijze, bijvoorbeeld wanneer u een van onze websites bezoekt, via het gebruik van cookies, fingerprints (of vergelijkbare technieken).

Doeleinden en Grondslagen verwerking

DTG verwerkt de persoonsgegevens op basis van vier grondslagen, namelijk hetzij (1) het gebruik van uw gegevens omdat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, hetzij (2) het gebruik van uw gegevens omdat dit noodzakelijk is voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belangen of van een derde, en (3) op basis van uw toestemming en een vierde, (4) de gegevensverwerking is noodzakelijk voor het nakomen van een wettelijke verplichting; om te kunnen voldoen aan juridische, fiscale of accounting vereisten.

De persoonsgegevens die DTG in het kader van de DTG Uitingen verwerkt, worden uitsluitend verwerkt voor de volgende doeleinden. 

  • om met u in contact te kunnen treden;
  • om u te informeren over nieuwe producten en/of aanbiedingen van DTG (al dan niet toegespitst op de door u kenbaar gemaakte interessegebieden);
  • het analyseren en verbeteren van dienstverlening van DTG (waaronder begrepen het meten en analyseren van statistische gegevens omtrent het gebruik van de DTG Uitingen);
  • het verrichten van marktonderzoek ten behoeve van DTG;
  • ter uitvoering van een overeenkomst;
  • ter uitvoering van nummerinformatie publicatie namens de telecomprovider.

Het anderszins verwerken van uw persoonsgegevens geschiedt alleen voor zover u DTG daarvoor ondubbelzinnig toestemming heeft verleend. Die toestemming kan blijken uit het enkele feit dat u per e-mail of anderszins een vraag aan DTG stelt, waarbij DTG uw persoonsgegevens verwerkt in het kader van de beantwoording van de vraag. 

Uitgangspunten voor de verzameling van persoonsgegevens

DTG past de volgende principes toe bij de verwerking van persoonsgegevens:

  • Gegevens door u verstrekt zijn zo accuraat en actueel mogelijk. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om ons op de hoogte te stellen van eventuele wijzigingen in uw persoonsgegevens (zoals een wijziging van uw contactgegevens);
  • Gegevens worden door DTG verzameld op basis van de grondslagen en doeleinden zoals hierboven beschreven en als zodanig gebruikt;
  • Gegevens die door DTG worden verwerkt zijn adequaat en relevant en niet bovenmatig in relatie tot de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • Gegevens worden door DTG niet langer bewaard dan gepast of noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt of in verband met lokale wettelijke regelgeving.  De bewaartermijnen van gegevens bij DTG variëren tussen 3 maanden en 7 jaar; 
  • Gegevens worden door DTG verzameld, gebruikt en bewaard in overeenstemming met de wettelijke rechten van de persoon.

De Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief wordt toegezonden aan alle abonnees van de Nieuwsbrief. Het abonneebestand bestaat uit twee groepen: (1) personen die zich via de Website hebben aangemeld en (2) bestaande klanten van DTG.

Aanmelding via de Website geschiedt door middel van een zogenaamd double opt-in proces, dat wil zeggen dat u alleen als abonnee genoteerd wordt wanneer u na aanmelding via de Website de instructies opvolgt die u vervolgens per e-mail worden toegezonden. Hierdoor wordt zeker gesteld dat alleen degene die beschikt over de betreffende mailbox zich kan abonneren op de Nieuwsbrief.
Het is daarnaast mogelijk dat u als bestaande relatie of prospect van DTG met uw toestemming aan het abonneebestand bent toegevoegd. U ontvangt hierover in dat geval een bericht. 

Daarnaast treft u onderaan iedere nieuwsbrief een hyperlink aan waarmee u zich eenvoudig kunt uitschrijven als abonnee van de Nieuwsbrief.

Gebruik van Google Analytics op de Website 

De Website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wanneer u niet wilt dat uw websitebezoek wordt gemeten door Google Analytics, dan kunt u via de Analytics-website eenvoudig een tool downloaden waarmee Google Analytics wordt geblokkeerd. Door gebruik te maken van de Website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Opnemen van telefoongesprekken

In het geval van een telefonische verkoop, telefonisch contact met de klantenservice en in het kader van debiteurbewaking,  neemt DTG telefoongesprekken op, tenzij u tijdens het gesprek daartegen bezwaar hebt gemaakt. De opname wordt gebruikt om de afspraken tussen u en DTG te verifiëren. De opname kan bovendien worden gebruikt voor evaluatie- en trainingsdoeleinden, bijvoorbeeld om na te gaan of u op een correcte wijze te woord bent gestaan. Indien u het niet eens bent met DTG’ s interpretatie van de inhoud van het telefoongesprek, kunnen we u de mogelijkheid bieden om de opname te beluisteren of u een transcript daarvan te verstrekken. We behouden ons het recht voor om de kosten daarvan bij u in rekening te brengen.

Bewaartermijn van de gegevens

Uw persoonsgegevens worden niet langer opgeslagen dan noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor de persoonsgegevens zijn verzameld en verwerkt (zoals beschreven in het hoofdstuk Doeleinden en Grondslagen Verwerking hierboven). Alleen indien wij daartoe wettelijk verplicht zijn, of indien dit nodig is om onze belangen in rechte te verdedigen (bijvoorbeeld in geval van een geschil), zullen wij de persoonsgegevens voor langere perioden bewaren.

Persoonsgegevens Bewaartermijn 
Gegevens om een account aan te maken op de website voor registratie of proefabonnement, in te schrijven op een nieuwsbrief, download van Kennisartikelen Maximaal 2 jaar na beëindiging
Gegevens voor het afnemen van een product of dienst (waaronder nummervermelding)  Wettelijk termijn / 7 jaar
Website gebruikersdata Maximaal 1 jaar
Reviews 3 maanden waarna de gegevens geanonimiseerd worden
Gegevens van sollicitanten Maximaal 4 weken na het beëindigen of afronden van de sollicitatieprocedure.

Beveiliging persoonsgegevens

DTG heeft technische en organisatorische maatregelen getroffen om de elektronische en handmatige verwerking van uw persoonlijke gegevens te beschermen en misbruik te voorkomen, onderhevig aan wettelijke regelgeving. Denk hierbij aan maatregelen om onze website en informatie systemen veilig te gebruiken en misbruik te voorkomen, maar ook aan beveiliging van onze kantoorruimtes, informatiebeveiligingsbeleid en training van onze medewerkers. Transmissies over het internet zijn echter nooit volledig te beveiligen of vrij van fouten. We nemen echter gepaste technische en organisatorische maatregelen, passend bij de risico’s op misbruik, onbevoegde toegang, ongewenste publicatie, wijzigingen of vernietiging van persoonlijke gegevens en om uw persoonlijke gegevens te beschermen. Wij dragen er ook zorg voor dat derde partijen en gelieerde ondernemingen die persoonlijke gegevens verwerken namens DTG adequate beveiliging in acht nemen en werken volgens de hiervoor geldende wet- en regelgeving.

Datalekken

Gegevens worden door DTG bewaard in een cloud based beveiligd elektronisch informatie systeem dat toegankelijk is via beveiligde devices via een beveiligde ICT omgeving om u te kunnen voorzien van gewenste informatie en services.

Geschikte technische en fysieke maatregelen worden door DTG genomen ter voorkoming van onbevoegde toegang, verlies, vernietiging of beschadiging van gegevens door onbevoegde organisaties, openbaring of verwerking.

Het gehanteerde informatie systeem is beveiligd ter voorkoming van het verlies, misbruik, onbevoegde toegang of openbaring, verandering of beschadiging van de informatie onder ons beheer.

Indien het onverhoopt voorkomt dat DTG per ongeluk of opzettelijk uw persoonsgegevens verliest of dat uw persoonsgegevens in handen komen van derden die daartoe niet bevoegd zijn, dan is er sprake van een datalek. De Functionaris Gegevensbescherming van DTG  zal dit datalek binnen 72 uur vanaf het moment dat DTG het datalek heeft ontdekt digitaal melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens in Nederland. Gemeld zal worden: wat de aard is van de inbreuk, welke instanties of personen kunnen worden geraadpleegd om meer informatie te verkrijgen over de inbreuk, welke maatregelen worden aanbevolen om de negatieve gevolgen van de inbreuk te beperken, wat de inbreuk mogelijk voor gevolgen heeft, welke maatregelen door DTG zijn genomen of voorstelt om deze gevolgen te verhelpen. Indien het lek een hoog risico betekent voor de persoon/personen in kwestie dan worden deze door DTG op de hoogte gesteld. Een datalek wordt door DTG intern ook gedocumenteerd in het ‘datalek register’ om er van te leren en maatregelen te kunnen treffen om een dergelijk datalek in de toekomst te kunnen voorkomen.

We hebben de nodige administratieve, technische en organisatorische maatregelen getroffen om een veiligheidsniveau te waarborgen dat past bij de specifieke risico's die we hebben geïdentificeerd. Wij beschermen uw persoonsgegevens tegen vernietiging, verlies, wijziging, ongeoorloofde openbaarmaking van of toegang tot persoonsgegevens die worden verzonden, opgeslagen of anderszins verwerkt.

Verstrekking aan derden

Wij delen uw persoonsgegevens soms met derden, zoals dienstverleners die wij contracteren (bijvoorbeeld IT dienstverleners of marketingbureaus), mailinghuizen, toeleveranciers van producten of diensten die u bij ons koopt en adverteerders. Wij delen uw persoonsgegevens binnen onze eigen organisatie. Ook leveren wij contactgegevens van bedrijven aan derden teneinde hun online vindbaarheid te verbeteren.

In de meeste gevallen delen wij uw persoonsgegevens met derde partijen die zijn gevestigd in de Europese Economische Ruimte (EER). In een enkel geval delen wij uw persoonsgegevens met derde partijen die zijn gevestigd buiten de EER. In deze gevallen hebben wij passende waarborgen getroffen om te verzekeren dat de persoonsgegevens rechtmatig en veilig kunnen worden doorgegeven.

Wij zorgen ervoor dat er, indien van toepassing, passende maatregelen worden genomen wanneer wij uw persoonsgegevens doorgeven aan derde partijen. Wij zullen bijvoorbeeld een verwerkersovereenkomst sluiten waar nodig (waarin beperkingen voor het gebruik van uw persoonsgegevens en verplichtingen met betrekking tot de beveiliging van uw persoonsgegevens worden vastgelegd).

Vragen en rechten omtrent persoonsgegevens

Indien u vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens door DTG, of indien u inzage wenst in, een wijziging of aanvulling, dan wel verwijdering wenst van uw persoonsgegevens dan kunt u contact met ons opnemen. Onderaan dit privacy statement staat hoe u contact met ons kunt opnemen. Om uw identiteit te controleren is een kopie van uw identiteitskaart of rijbewijs vereist. U moet hierbij uw BSN-nummer en pasfoto onzichtbaar te maken en erbij te zetten dat het om een kopie gaat. Dit doet u gemakkelijk via de site van de Rijksoverheid. De kopie zullen wij na controle van uw identiteit vernietigen. 

Daarnaast hebt u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de verwerking van uw persoonsgegevens door DTG.

Cookies en social media plug-ins

Wij gebruiken cookies, fingerprints (of vergelijkbare technieken) en sociale media plug-ins op onze websites. Sommige hiervan zijn essentieel om de websites te laten werken, anderen dienen om u een betere, snellere en veiligere gebruikservaring te bieden.

Cookies zijn kleine informatiebestanden die worden opgeslagen op de harde schijf van uw computer of mobiel toestel via uw browser. Op onze websites gebruiken wij de volgende cookies:

Type cookie Doel van de cookie 
Noodzakelijke cookies/ technische cookies Dit zijn cookies die essentieel zijn voor de werking van de websites / web-toepassingen en die ervoor zorgen dat u bepaalde delen ervan kan gebruiken. Deze cookies laten u bijvoorbeeld toe om te navigeren tussen de verschillende onderdelen van de websites / web-toepassingen / om gegevens in te vullen, enz.
Analytische cookies
Deze cookies stellen ons in staat om de bezoekers van onze websites / web-toepassingen / te herkennen, het aantal bezoekers te tellen en vast te stellen op welke manier zij navigeren. Dit helpt ons om de bezoekersnavigatie te verbeteren en te verzekeren dat bezoekers sneller en gemakkelijker vinden wat ze nodig hebben.
Prestatie cookies We gebruiken prestatie cookies om informatie te verzamelen over het gebruik dat bezoekers maken van onze websites / web-toepassingen /. Deze cookies helpen ons te begrijpen hoe gebruikers interageren met onze websites / web-toepassingen /, waarom bepaalde foutmeldingen voorkomen en ze stellen ons in staat om nieuwe functies te testen. Wij gebruiken deze informatie om het gebruiksgemak van onze websites / web-toepassingen / te vergroten. 
Functionele cookies De functionele cookies zijn de cookies die het functioneren van onze websites / web-toepassingen / vergemakkelijken en aangenamer maken voor de bezoeker en ervoor te zorgen dat u een meer gepersonaliseerde gebruikservaring krijgt. Het zijn bijvoorbeeld de cookies die uw taalvoorkeur onthouden.
Traceer/ advertentiecookies Onze websites / web-toepassingen / marketing e-mails maken gebruik van traceercookies om de statistieken van gebruikers te traceren en u gepersonaliseerde berichten, advertenties, en promoties te kunnen sturen.
Fingerprints Fingerprints onthouden de instellingen van een pc in een code. Fingerprints worden gebruikt voor het onthouden van bijvoorbeeld inlognamen en wachtwoorden ten behoeve van een efficiënt gebruik van de website; het analyseren van het gebruik van onze websites om onze websites daarmee te kunnen verbeteren; het verzamelen van gegevens met betrekking tot uw bezoekgedrag om onderzoek naar mogelijkheden voor verdere optimalisering van en communicatie over onze producten en diensten mogelijk te maken. het inschatten van uw interesses op basis van uw bezoek aan andere websites.

Daarnaast gebruiken we social media plug-ins. Deze maken het mogelijk om u aan de hand van uw social media profiel te herkennen . Zij maken het eveneens mogelijk om social media (LinkedIn, Twitter, Facebook) ‘share’ knoppen te gebruiken. Meer informatie hieromtrent kunt u terugvinden in het Privacy beleid van uw social media diensten. Indien u geen verbinding wenst te maken met uw social media profiel, dient u zich hiervoor af te melden voordat u onze websites / web-toepassingen / gebruikt.

Sommige van de cookies en social media plug- ins zijn essentieel om de websites / web-toepassingen / te laten werken, anderen dienen om u een betere, snellere en veiligere gebruikservaring te bieden.

Beheren van cookies

U kunt uw internet browser zo instellen dat u wordt gewaarschuwd als er een cookie wordt geplaatst. Ook kunt u het plaatsen van cookies volledig blokkeren. Voor meer informatie over het aanpassen van de cookie-instellingen van uw browser verwijzen wij naar de links hieronder:

Cookie-instellingen in Google Chrome
Cookie-instellingen in Microsoft Internet Explorer
Cookie-instellingen in Firefox
Cookie-instellingen (algemeen)

Wij maken u er op attent dat indien u gebruik maakt van een andere computer, u daar uw browserinstellingen opnieuw dient aan te passen.

Deze Statement is gedateerd 25 mei 2018

DTG kan deze Statement aanpassen. Wijzigingen worden op deze pagina gepubliceerd. DTG kan uw persoonsgegevens verwerken voor nieuwe doeleinden die nog niet staan vermeld in deze Statement. In dat geval zullen wij contact met u opnemen alvorens uw gegevens te gebruiken voor deze nieuwe doeleinden, om u op de hoogte te stellen van de wijzigingen aan ons regelement voor de bescherming van persoonlijke gegevens en om u de kans te bieden gebruik van uw gegevens voor die doeleinden te weigeren. We raden je daarom aan om deze verklaring regelmatig te bekijken.

Onze contactgegevens

Vragen over dit Statement kunnen worden gericht aan privacy@dtg.nl.
Per post zijn we als volgt te bereiken:

DTG BV
t.a.v. functionaris gegevensbescherming (FG: mr. Van Oosteroom)
Postbus 12481
1100 AL Amsterdam